Bezoek de Oostmolensite en het bezoekerscentrum

Vanop afstand zie je de wieken van de Oostmolen al vrolijk draaien in de wind. Ze nodigen je uit om deze unieke Gistelse windreus te bezoeken.

Klim via de stijle trap naar het hart van de molen en duik in het verleden van een oud molenaarsbedrijf. Het krakende, zwoegende hout en alle bewegende onderdelen vormen een indrukwekkend schouwspel waarmee graan tot meel wordt vermalen en lijnzaad tot olie wordt geperst.

Wist je trouwens dat we in Gistel ooit verschillende generaties molenbouwers hadden en burgemeester Alfred Ronse zelf een andere molen liet bouwen in 1933? Dit alles en nog veel meer kom je te weten in het bezoekerscentrum.
Het nabijgelegen flandrienmuseum over onze Gistelse wielerhelden en de heemkundige kring Gestella die zich in de schuur bevinden maken je bezoek compleet.

Elke zondagnamiddag van april tot half oktober laten onze enthousiaste molenaars de wieken draaien en worden er doorlopend rondleidingen gegeven. Op regelmatige basis wordt er ook graan gemalen en olie geslaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Prijs

Gratis

Contact

Organisatie

Oostmolensite Gistel