Allerheiligen - Allerzielen

De stedelijke begraafplaatsen zijn druk bezochte plaatsen in de periode van Allerheiligen. Om de kwaliteit van de begraafplaats te garanderen en om uw bezoek in alle sereniteit te laten verlopen lichten we graag een aantal afspraken toe.

Concessies

De concessies van een aantal graven zijn verlopen. Op de begraafplaats worden bij die graven gedurende een jaar aankondigingsbordjes geplaatst. Op die manier krijgen nabestaanden de kans om de concessie te verlengen. De graven waarvan de concessie na een jaar niet verlengd is, worden geruimd. U kan zich met uw vragen wenden tot de dienst burgerzaken in het administratief centrum. 

Toegankelijkheid

De begraafplaatsen zijn alle dagen toegankelijk voor het publiek tijdens de volgende uren:

  • van 6 november tot 31 maart: van 9 tot 17 uur
  • van 1 april tot 30 september: van 8 tot 20 uur
  • van 1 oktober tot 5 november: van 8 tot 18 uur

Om de rust en de veiligheid van de bezoekers te garanderen mogen de begraafplaatsen enkel betreden worden door voetgangers, vervoermiddelen van gehandicapte personen, lijkwagens ter gelegenheid van begrafenissen en andere voertuigen mits machtiging van de burgemeester of zijn aangestelde.

Huisdieren moeten aan de leiband gehouden worden.

Naamregister

Om het graf van uw dierbaren gemakkelijk terug te vinden, wordt in de afscheidsruimte begraafplaats “Warande” een naamregister ter beschikking gesteld.

Bebloeming

Onze begraafplaatsen worden rond Allerheiligen opgefleurd met bloemen ter nagedachtenis van de mensen die ons verlieten.

Aangezien het niet toegelaten is om bloempotten in de grasmat te planten worden aan de ingang van de begraafplaats “Warande” bloempothouders aangeboden. Deze bloempothouders voorkomen het omvallen van de chrysanten.

De bloemen worden verwijderd vanaf de eerste week van december 2018.

Reveil 1 november

Muzikanten, harmonieën, dichters en verhalenvertellers dompelen overal in Vlaanderen hun lokale begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen.

Gistel neemt voor het eerst deel aan “Reveil” op de begraafplaats Warande.

Programma:

  • 14.15 uur: dichter Patrick Vanhaelemeesch: poëzie & cello
  • 15.15 uur: Cie Ph/f/ase: dans
  • 16.15 uur: West Coast Pipe Band: piper

Muziek, poëzie en dans brengen warmte naar de begraafplaats van Gistel.

Met bovenstaande maatregelen hopen we dat iedereen op zijn manier in alle rust en stilte zijn of haar geliefde kan herdenken.

Gerelateerde producten

Gepubliceerd op donderdag 25 oktober 2018 15.32 u.