Geoloket begraafplaatsen

Het is niet altijd evident om het graf van een overledene terug te vinden. Het geoloket begraafplaatsen laat toe om heel snel de laatste rustplaats van een overledene op te zoeken via computer of smartphone.

Je kunt zoeken op (een deel van) de naam, geboortedatum of overlijdensdatum. Als resultaat krijg je de gegevens van de overledene en de ligging van het graf. 

Gistel telt vier begraafplaatsen:

  • Moere
  • Snaaskerke
  • Warande
  • Zevekote
De heemkring GESTELLA heeft in het kader van haar erfgoedactiviteiten de graven op alle kerkhoven geïnventariseerd. Elk graf is gefotografeerd en van de overledene is een kwartierstaat opgemaakt. Wie op zoek is naar bijkomende informatie kan terecht op de website van Gestella www.gestella.be. In het documentatiecentrum gelegen in de Warandestraat 26b te Gistel kan men de foto’s en kwartierstaten inkijken.

Stad Gistel streeft naar een mooi gedigitaliseerd project. Merk je foutieve of ontbrekende gegevens op? Laat het weten via burgerzaken@gistel.be en dit wordt aangepast.
Dit project kwam tot stand door een koppeling tussen de plattegrond van de begraafplaatsen en de data die door de dienst burgerzaken gedigitaliseerd werd.