Buurtfeestcheque

Het bestuur vervangt de subsidie 'Gistelen in een warme buurt' door de buurtfeestcheque. De buurtfeestcheque heeft een waarde van € 150 en kan maximum twee maal per jaar aangevraagd worden voor eenzelfde straat of wijk. De aanvraagprocedure wordt toegankelijker voor de inwoners. Deze cheque heeft als doel de leefbaarheid, het samenleven, de burgerparticipatie en de burgerbetrokkenheid in een bepaalde straat of wijk te bevorderen. 

Voorbeelden van acties zijn: een straatfeest, een wijkreceptie, een themadag … Maar ook (voor) het opstarten van een wijkkrant, een blog of een structurele wijkwerking kunt u de subsidie aanvragen. Kortom, alle initiatieven waarbij Gistelnaars de handen in elkaar slaan voor een aangename, warme buurt of wijk.

Bovendien biedt Vlaanderen Feest! ook een feestcheque ter waarde van maximaal € 180 aan als u uw activiteit organiseert in het weekend van vrijdag 24 tot zondag 26 juni of in de periode van vrijdag 1 tot en met maandag 11 juli. Vlaanderen Feest! hanteert wel het principe ‘first come, first served’, snel zijn is dus de boodschap. Alle informatie vind je op de website van Vlaanderen Feest!.

Voor de aanvraag van deze cheque kunt u terecht bij onze participatiemedewerker Phaedra Vandenbroucke. Hieronder vindt u het digitale aanvraagformulier en het reglement terug.

Het volledige subsidiereglement (uittreksel van de gemeenteraad) vindt u terug op deze pagina.

Foto: © Wijkcomité De Warande - BBQ Mixed Grill 2019