Buurtnetwerk Hoplr

Inwoners van stad Gistel kunnen met elkaar in contact staan via het buurtplatform ‘Hoplr’. Dat is een online, besloten netwerk waarop u berichten kunt plaatsen en lezen die te maken hebben met het buurtleven. Op die manier kunt u uw buren nog wat beter leren kennen, spullen lenen of uitwisselen die u anders misschien zou moeten kopen, hulp vragen voor een klusje, op de hoogte blijven van meldingen en buurtactiviteiten, en nog veel meer. Gistel bestaat uit vijf buurten: Gistel centrum, Gistel Oost, Snaaskerke, Zevekote en Moere.

Klik hier voor het plan met alle buurten

Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al uw geregistreerde buren. Ook het lokaal bestuur kan berichten plaatsen, maar heeft verder geen inkijk in de buurten. Die ‘externe’ berichten kunnen gaan over wegenwerken, overlast, evenementen, bevragingen enzovoort. Inwoners kunnen omgekeerd ook berichten delen met het bestuur, maar alleen als ze dat zelf aangeven. Stad Gistel neemt dus wel het initiatief (om alle Gistelnaars dichter bij elkaar te brengen), maar het platform is echt van de buurt.

Hoplr wordt al in meer dan 1.000 buurten gebruikt (onder andere in Brugge, Veurne, Oostende, Mechelen en Sint-Niklaas), goed voor meer dan 200.000 Hoplr-buren. De website en mobiele app zijn gratis en reclamevrij.

Hoe schrijft u u in op Hoplr? Ga naar www.hoplr.com of download de mobiele app, en registreer u. Hoplr zal u vragen uw adres op te geven. Dit is om uw Hoplr-buurt afgesloten te houden voor buitenstaanders. Hebt u hierbij nog vragen? Mail dan naar support@hoplr.com