Channel Zero - 17 mei 2023 - cc Zomerloos

De metalband Channel Zero komt op woensdag 17 mei 2023 naar cc Zomerloos

Uur: deuren open 19.30 uur - aanvang 20 uur
Prijs: € 33 vvk - € 38 add

Koop hier je tickets

Een paar tips die kunnen helpen:

- Zorg ervoor dat je eerst ingelogd bent, want als dat niet het geval is kun je inderdaad geen tickets kopen. Dat is niet altijd meteen duidelijk als je op de site komt. Ook na het activeren van je account dien je opnieuw in te loggen.

- Het is de bedoeling dat nadat je hebt doorgeklikt naar de tickets van Channel Zero dat je eerst 1 van die vierkantjes aanklikt. Die komt dan in het rood te staan en dan kun je ook aanduiden hoeveel tickets je wenst te kopen

Toen Channel Zero in 1997 besloot om ermee op te houden, hadden ze in vijf jaar tijd vier albums uitgebracht. Deze vier albums gaven hen metal immortality. Ze begonnen als een onzichtbare groovende underground trash metal band. Al snel werden ze het grootste metalfenomeen in de Benelux. Dit dankzij hun derde album Unsafe en het frisse, scherpe geluid. Dit album bracht hen naar de Verenigde Staten van Amerika, ze toerden de wereld rond met a.o. Megadeth, Danzig en Biohazard en speelden op de grootste Europese festivals.

In 1996 brachten ze Black Fuel uit, geproduceerd door Attie Bauw. Het werd al snel het metal album van een hele generatie. Maar ondanks de volgende Europese tournee met Body Count, stopte Channel Zero ermee in 1997. De bandleden gingen elk hun eigen weg na het bedanken van hun fans met een live CD van hun Marktrock-show.

Maar hun fans zijn Channel Zero nooit vergeten. Het bewijs hiervan was een spontane Facebook-groep in 2008 die smeekte om een reünie van de band. Lang praten leidde tot vergeven, vergeten, denken, proberen en het herhalen van het nieuws waar iedereen op hoopte. Eindelijk: Franky, Tino en Phil hadden elkaar allemaal terug gevonden. En op 22 januari 2009 speelde Channel Zero een eenmalige reünieshow in de Ancienne Belgique in Brussel. De show was binnen een minuut uitverkocht ... Channel Zero zou uiteindelijk zes uitverkochte AB-shows spelen voor meer dan 12.000 mensen. Alle tickets waren in minder dan een uur verkocht.

14 jaar nadat ze voor de laatste keer hadden gespeeld, toonde Channel Zero hun oude en nieuwe fans dat ze hun energie en brute kracht niet verloren hadden. De volgende zomer was de band headliner op het Graspopfestival en Rock Werchter. Het enthousiasme en de positieve feedback van de fans deden de band terug de studio induiken om wat dingen uit te proberen.

Juni 2011: amper 12 maanden na hun glorieuze terugkeer naar de metaltrap bracht Channel Zero voor het eerst in 15 jaar een nieuw album uit: Feed'Em With A Brick. Zowel de pers als de fans vonden het geweldig. En opnieuw veroverde Channel Zero de metalpodia in België en de rest van Europa met clubshows in de Benelux, Europese metalfestivals zoals Wacken en Hellfest en zelfs een plekje op de beruchte metalcruise 70.000 Ton Metal.

Gepubliceerd op vrijdag 12 augustus 2022 16.34 u.