Download vanaf nu de app Coronalert

  • De applicatie geeft een signaal wanneer je langer dan 15 minuten dicht in de buurt bent geweest van iemand die positief heeft getest op COVID-19. De voorwaarde is dat beide gebruikers de app hebben geïnstalleerd én Bluetooth hebben ingeschakeld. 
  • Heb je op dat moment zelf ook symptomen, dan zal de applicatie je aanraden om contact op te nemen met de huisarts. Gebruikers zonder symptomen kunnen het contactcenter voor contactopvolging bellen op 02 214 19 19, dat richtlijnen geeft over waar en hoe je een COVID-19-test kan laten uitvoeren.
  • Bij een positief testresultaat krijg je éénmalig de vraag om jouw willekeurige codes te delen, voor de dagen wanneer je besmettelijk was. App-gebruikers met wie je in nauw contact kwam, krijgen dan een anonieme waarschuwing. Er worden geen persoons- of locatiegegevens doorgegeven.

Uiteraard blijven de 6 gouden maatregelen ook gelden, de app vervangt die niet. Coronalert is ook geen vervanger voor de contactopsporing. De twee systemen zijn complementair en versterken elkaar.

De app moet een belangrijk hulpmiddel worden in de strijd tegen COVID-19. Het is dan ook belangrijk dat zoveel mogelijk mensen het downloaden.

Je vindt alle informatie over de app en hoe die precies werkt op www.coronalert.be 

Gepubliceerd op woensdag 7 oktober 2020 17.32 u.