Energiehuis

Een energiezuinig huis? Kinderspel met ENERGIEhuis WVI

Voortaan kunnen inwoners terecht bij het ENERGIEhuis WVI met al hun vragen rond renovatie en energie(besparing). Met het ENERGIEteam van WVI wordt dit voortaan kinderspel: van premies, leningen en fiscale kortingen die u kunt krijgen als u uw woning energiezuiniger maakt tot informatie over hoe u kunt investeren in hernieuwbare energie. Het ENERGIEhuis WVI staat onze inwoners bij met raad en daad.

Zo krijgt u energie- en renovatieadvies dat perfect op maat van uw woning is, gemakkelijk, objectief en betrouwbaar. Het ENERGIEteam biedt eerste hulp bij energievragen, helpt inwoners op weg om hun energiefactuur onder controle te houden, vraagt offertes op bij aannemers en/of begeleidt de renovatiewerken van A tot Z. Enkel bepaalde (kwetsbare) doelgroepen kunnen nog een energielening renteloos afsluiten tot € 15.000.

Meer info? www.wvi.be/energiehuis

Sinds 2019 kunnen Vlamingen immers terecht bij één van de 19 ENERGIEhuizen met al hun vragen rond renovatie en energie(besparing). Het ENERGIEhuis WVI treedt op als uniek aanspreekpunt voor 32 West-Vlaamse gemeenten.

Stel je kandidaat voor de lokale topaannemer

Het Energiehuis WVI begeleidt heel wat inwoners bij het energiezuinig renoveren van hun woning. Maar na een renovatieadvies valt het traject soms stil. Niet elke burger is een doe-het-zelver. Veel mensen hebben moeite met het vinden van een betrouwbare aannemer om de beoogde werken uit te voeren. Daar willen wij mee helpen!

Concreet wordt er een groep van betrouwbare aannemers samengesteld waar particulieren naar
doorverwezen kunnen worden. Die ‘poule’ kan bestaan uit zeer diverse vakmannen en aannemers. Bij energetische renovaties denken we onder meer aan isolatiewerken, dakrenovatie, vernieuwen van het buitenschrijnwerk, aanpassing van de verwarmingsinstallatie, leggen van zonnepanelen, etc.

Stel je vandaag nog kandidaat!
ReglementInschrijvingslink

Is uw dak goed geïsoleerd? Ontdek het met de dakenscan van Fluvius!

Wist je dat uw woning het meeste warmte verliest via het dak, tot zelfs 30% van uw totale warmteverlies! Gelukkig kunt u er iets aan doen. Meer zelfs: uw dak is de ideale plaats om te starten met renoveren en zo uw wooncomfort, de EPC-waarde én de waarde van uw huis te verbeteren.

Fluvius nam onlangs een warmtefoto van de daken van onze gemeente. Zo kennen we de isolatiegraad van alle daken in uw buurt, ook van uw dak.

Benieuwd hoe uw dak scoort? Ontdek het via de website van Fluvius.

Hoe roder uw dak kleurt, hoe meer warmte het verliest. Dat betekent hogere energiekosten en het is bovendien slecht voor het milieu.

Hulp nodig bij interpreteren van uw dak? Het Energiehuis WVI, het energiehuis in uw gemeente, helpt u graag verder met gratis, onafhankelijk advies. Telefonisch, op kantoor na afspraak of tijdens één van onze zitdagen in uw buurt.

📞 050 64 16 06
📧 energiehuis@wvi.be
www.wvi.be/energiehuis