Familiegroep (jong)dementie

Wij besteden aandacht aan mensen met (jong)dementie, maar vooral ook aan alle mensen die er rechtstreeks of onrechtstreeks bij betrokken zijn: familie, mantelzorgers, kennissen, buren en natuurlijk ook de persoon om wie het allemaal gaat.

De eerste tekenen. Is het gewoon vergeetachtigheid of dementie? De confrontatie met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie brengt veel teweeg. Naast de verwerking van de vloedgolf van emoties moet je ook praktische zaken regelen. In elke fase van dementie worden mantelzorgers en familieleden geconfronteerd met nieuwe vragen en gevoelens.

Een Familiegroep Dementie en Jongdementie van de Alzheimer Liga Vlaanderen is een open zelfhulpgroep voor familieleden en mantelzorgers van personen met dementie of jongdementie. Naast informatie zorgt vooral het lotgenotencontact ervoor dat de mantelzorgers zich gesteund voelen. Ze vernemen van elkaar tips, informatie en steun waar ze behoefte aan hebben. Je voelt je sterker door gesprekken met lotgenoten. Zij geven je steun en herkenning.

Neem gerust een kijkje op de website van de Alzheimerliga voor meer informatie.

Op het programma in 2024:

  • Donderdag 22 februari - Getuigenis Lieve Pelgrim - plaats: oud stadhuis 
  • Dinsdag 23 april - trein van Edgar :escapespel -plaats : zonnewijzer
  • Donderdag 25 april - trein van Edgar :escapespel -plaats : zonnewijzer
  • Donderdag 7 november - Getuigenis Linda Vandeveire -plaats oud stadhuis

Inschrijving via het onthaal van de Zonnewijzer