Groep van assistentiewoningen

Waarom is een assistentiewoning misschien iets voor jou?

Assistentiewoningen zijn flats voor actievelingen vanaf 65 jaar. Je woont volledig zelfstandig maar je maakt het jezelf gemakkelijker door de aanwezigheid van tal van comfortdiensten.

Het liefst blijf je zolang mogelijk thuis wonen. Een assistentiewoning biedt je beide. Je woont in je eigen appartement en je voelt je veilig. Samen met andere bewoners woon je in een beveiligd gebouw en heb je zorgdiensten aan huis.

De Zonnewijzer ligt in het centrum van Gistel op wandelafstand van de markt, winkels en horecagelegenheden. Openbaar vervoer is er om de hoek. Binnen in het gebouw bevindt zich ook het lokaal dienstencentrum. In het centrum worden activiteiten, cursussen en workshops georganiseerd. Ook kan je er genieten van een drankje en een hapje in de cafetaria.

's middags, behalve in het weekend, kan je aanschuiven aan tafel voor een warme maaltijd. Zo kan je (nieuwe) vrienden, buren ontmoeten.

Als de dagdagelijkse taken wat moeilijker beginnen te worden, kun je beroep doen op zorgdiensten. In de Zonnewijzer is er een wassalon, pedicure, Minder Mobielen Centrale.

Is er andere zorg nodig, geen probleem, aan het onthaal of door onze maatschappelijk werkers wordt je zo terug op weg geholpen.

Er zijn 38 appartementen, verdeeld over 4 verdiepingen. Er zijn 20 grote en 10 kleine appartementen. daarnaast zijn er ook 4 grote en 4 kleine dakappartementen.

Behalve de oppervlakte en het raamtype, beschikken alle appartementen over dezelfde inrichting. Er is een inkomhal met ingemaakte kasten, aparte ingerichte keuken, badkamer met douche en toilet en een slaapkamer. Bovendien beschikt ieder appartement over een terras.

Iedere bewoner mag zijn flat naar eigen smaak inrichten.

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij woonassistent van de zonnewijzer.