Help mee de handelskern van Gistel te versterken

Bepaal mee hoe we werken aan de kern van de toekomst!

De stad Gistel krijgt hulp van de Profploeg van de Vlaamse Overheid: een team van doorgewinterde experten en innovatieve denkers gespecialiseerd in het bekomen van meer bedrijvige kernen en bruisende buurten. Eind 2021 konden lokale besturen een aanvraag indienen voor een kosteloze begeleiding door de Profploeg in de uitdagingen waar zij mee kampen. Het initiatief kwam van de Vlaams Minister van Economie en VLAIO om gemeenten hun beleid rond "bedrijvige kernen" verder op de rails te zetten. In totaal meldden 82 gemeenten zich aan, waaronder ook stad Gistel. 

In april organiseert de profploeg een workshop met de inwoners en ondernemers van Gistel om het centrum ook in de toekomst levendig te houden. Hoe kunnen we startende en doorwinterde ondernemers van elkaar laten leren? Hoe maken we de kern bereikbaar en veilig voor jong tot oud? Hoe kan de jonge generatie de vaste waarden van Gistel verderzetten? Hoe komen we tot een levendige kern waar iedereen elkaar gepland of toevallig kan ontmoeten?

Een bloeiende kern voor Gistel gaat iedereen aan en bestaat uit vele sectoren, thema’s en doelgroepen. Samen met jullie willen we daarom nadenken over mogelijke acties en ideeën. Zo komen we tot concrete stappen.

Daarom nodigen we jou graag uit om deel te nemen aan deze workshop en je stem te laten horen! Je bent van harte welkom op dinsdagavond 18 april. De workshop begint om 19 uur, we voorzien af te ronden tegen 21 uur. Deze zal plaatsvinden in het administratief centrum (Heyvaertlaan 18).

Wil je graag komen meedenken? Bevestig dan je deelname via economie@gistel.be.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar jiska@endeavours.eu

Gepubliceerd op maandag 13 februari 2023 18.02 u.