Heraanleg fietspad langs de Nieuwpoortsesteenweg

Het huidige fietspad langs de Nieuwpoortsesteenweg ligt in rode betonstraatstenen. Het gaat specifiek over het deel vanaf de bebouwde kom, komende van Zevekote, tot aan het kruispunt met de N33. Deze stenen zijn op verschillende locaties verzakt waardoor er water blijft staan. Het Agentschap Wegen en Verkeer pakt dit fietspad aan door de betonstraatstenen te vervangen door asfalt. Dit komt ook het rijcomfort ten goede.

De aannemer Adiel Maes nv start met de werken op zondag 6 juni. Volgens de huidige planning verwachten we de voltooiing tegen 25 juni.

De fietsers mogen het fietspad langs de andere wegzijde gebruiken om hun weg richting Gistel te vervolgen. Dit fietspad wordt dus deels een dubbelrichtingsfietspad.

In de werkzone zal een parkeerverbod gelden langs de zijde van de onpare huisnummers én zullen de toeritten naar de percelen niet toegankelijk zijn. Parkeermogelijkheden zijn er langs de zijde van de pare huisnummers en in de aangrenzende straten. De werken worden uitgevoerd vanop de rijweg. Het doorgaand verkeer wordt geregeld met driekleurige werflichten.

We vragen iedereen om met deze maatregelen rekening te houden.

Gepubliceerd op vrijdag 4 juni 2021 10.53 u.