Herfstbooster COVID-19

Om ons te beschermen tegen een eventuele golf van besmettingen in de winter, heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist om vanaf begin september een 'herfstbooster' tegen COVID-19 aan te bieden.

Voor wie?

  • De risicogroepen (65+ en personen met verlaagde immuniteit) zullen eerst uitgenodigd worden.
    Ook voor mensen van 80 jaar en ouder die aan het begin van de zomer al een extra (tweede) booster gekregen hebben, wordt het aanbevolen om in de herfst een vaccinatie te krijgen (met minimaal drie maanden tussentijd).
  • Daarna volgen de zorgsector en de 50-64 jarigen.
  • Tot slot krijgen alle 18-plussers de kans om een herfstboosterprik te krijgen. Dit is een aanbeveling, geen verplichting. De Vlaamse overheid stuurt de uitnodigingen van oud naar jong.

Wanneer?

Voor 1 november moet iedereen de kans gekregen hebben om een herfstbooster te krijgen. Je mag jouw uitnodiging dus verwachten in september of de eerste helft van oktober. Je krijgt jouw uitnodiging per post en in jouw e-box (soms ook per e-mail).

Klik hier voor alle informatie over de herfstbooster

Waar krijg ik mijn herfstboosterprik?

Alle inwoners van Gistel, Ichtegem, Oudenburg, Torhout, Koekelare en Kortemark kunnen langskomen in vaccinatiecentrum Thor in Torhout.

Adres: Industrielaan 15, 8820 Torhout
Telefoon: 050 89 36 99
E-mailvaccinatie@torhout.be 
*In mails graag telkens rijksregister/bisnummer en telefoonnummer vermelden, zo kunnen de medewerkers je snel verder helpen. 

Openingstijden callcentrum juli/augustus 2022:

  • Dinsdag van 13.30-16.30 uur
  • Vrijdag van 13.30-16.30 uur

Openingsdagen vaccinatiecentrum juli/augustus 2022:

  • Donderdag 28 juli
  • Vrijdag 26 augustus

Klik hier voor meer info over de bereikbaarheid van vaccinatiecentrum Thor

Ik heb mijn eerste boosterprik nog niet gekregen, wat nu?

In het kader van de huidige zevende golf met opnieuw veel besmettingen en een hoge bezetting in de ziekenhuizen, benadrukt de IMC opnieuw het belang van de eerste booster. Dit geldt vooral voor de meest kwetsbaren en hun omgeving. Zij kunnen deze zomer nog hun booster gaan halen in vaccinatiecentrum Thor. Verder blijven ook de andere gekende voorzorgsmaatregelen (mondmasker in drukke ruimtes, ventileren, handhygiëne …) sterk aanbevolen. Om je eerste booster in te plannen, bel of mail je zelf naar het callcentrum. Je ontvangt hiervoor geen automatisch uitnodigingsbrief meer! 

Gepubliceerd op maandag 25 juli 2022 11 u.