Je persoonlijke vaccinatiegegevens vind je in 'Mijn burgerprofiel'

Activeer Mijn Burgerprofiel om naast de uitnodiging die per post komt, ook online je uitnodiging voor je vaccinatie te krijgen

Vanaf nu vind je op de gemeentelijke website van Gistel de tool ‘Mijn Burgerprofiel’ bovenaan elke pagina terug. 

Mijn Burgerprofiel is een digitaal platform en bevat een persoonlijk overzicht van al jouw officiële gegevens en overheidsadministratie, dit zowel op lokaal, Vlaams als Federaal niveau. Mijn Burgerprofiel biedt een handig overzicht van alle lopende zaken. Zo kan elke inwoner de status van lopende dossiers volgen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een toelating of een premie, een studietoelage of bouwaanvraag. Je kan ook doorklikken om het dossier te raadplegen in het e-loket van de bevoegde overheidsdienst. 

Je persoonlijke vaccinatiegegevens

Sinds kort werd op Mijn Burgerprofiel een tabblad ‘Uw COVID-19 vaccin’ toegevoegd. Daar vind je de status van je eigen vaccin, zonder dat je daarbij hoeft te wachten tot je de uitnodiging per brief ontvangt. Via het profiel wordt de melding over je vaccinatie veel sneller uitgestuurd. Je zal er dus de datum van je vaccinatie terugvinden en je kan de afspraak in één klik bevestigen.

Ook wanneer je nog niet aan de beurt bent, vind je deze informatie in Mijn Burgerprofiel terug. 

Hoe werkt Mijn Burgerprofiel

Op de gemeentelijke website vind je op elke pagina rechtsbovenaan de header 'Mijn Burgerprofiel' terug.

Je meldt je heel eenvoudig aan door op de link te klikken. Hou je identiteitskaart of Itsme-app bij de hand. Na controle van je identiteitsgegevens kan je jouw burgerprofiel volledig raadplegen.

Je kan gemakkelijk aanvinken dat je een mail wil krijgen bij elk nieuw document, dus ook bij je vaccinatie-uitnodiging. Klik daarvoor op ‘Uw gegevens' in de gele balk bovenaan, en daarna op ‘Voorkeuren beheren’ onder je naam.

In het nieuwe scherm ga je naar ‘Overheidsdocumenten (eBox). Vink daar ‘Ja, ik wil e-mails ontvangen in het kader van Overheidsdocumenten’ aan. Je kan er eender welk e-mailadres opgeven, dat van jezelf of bijvoorbeeld van je kinderen als je zelf geen mailadres hebt. 

Meer informatie?

Wil je weten wat Mijn Burgerprofiel voor je kan doen? Dan kan je hier terecht.
Gepubliceerd op vrijdag 16 april 2021 14.47 u.