Jef Vermassen: Vlaanderens bekendste strafpleiter komt naar Gistel

Topadvocaat Jef Vermassen komt op donderdag 8 oktober spreken in vrijetijdscentrum Zomerloos, Sportstraat 1 in Gistel.

De bekendste strafpleiter van Vlaanderen kwam in 1979 voor het eerst in het nieuws met de zaak Freddy Horion, een regelrechte thriller. De misdadiger met snor en zonnebril werd tot levenslang veroordeeld wegens een zesvoudige moord. Vermassen pleitte toen sterk tegen de doodstraf die pas in 1996 afgeschaft werd.

Recent haalde hij het nieuws door de verdediging van psychiater Lieve Thienpont in het euthanasieproces. De assisenjury sprak haar over de hele lijn vrij.

Vermassen staat bekend om ingewikkelde juridische zaken eenvoudig uit te leggen. Om die reden wordt hij een vaak gevraagd als commentator in de pers.

Zijn eerste boek ‘Moordenaars en hun motieven’ werd een bestseller die meer dan 100.000 keer over de toonbank ging. Daarin vertelt hij het onthutsende verhaal van de menselijke wreedheid in al haar facetten. Zijn volgende boek ‘Meester, ik heb geen tranen meer’ gaat over het onbekende en miskende leed van de slachtoffers. Hij schrijft zoals hij pleit: met gedrevenheid.
Jef Vermassen, 73 jaar jong, is al 50 jaar advocaat. Kortom, een vat vol kennis plus een uiterst boeiende en begrijpelijke verteller.

De lezing is een organisatie van de bibliotheek en de cultuurdienst Gistel en start om 19.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen aan € 8 in voorverkoop (€ 10 aan de deur). Je kan ze ook online aanschaffen: klik hier.

Info: 059 27 98 71 of cultuur@gistel.be

Gepubliceerd op maandag 14 september 2020 15.06 u.