Gratis lezing door klimaatexpert Pieter Boussemaere

Klimaat staat hoger dan ooit op de politieke agenda. Alle partijen hebben maatregelen en voorstellen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Maar hoe erg is het gesteld met de opwarming van de aarde en wat kunnen we er nog aan doen? 10 klimaatacties worden uit de doeken gedaan. Je kunt er ook je ultieme vraag over het klimaat stellen, zodat je je mening nog beter kunt onderbouwen.

Wie?

Pieter Boussemaere geeft een lezing over ‘Tien klimaatacties die werken’ in het vrijetijdscentrum Zomerloos. Pieter Boussemaere is auteur en docent klimaat- en wereldgeschiedenis aan de Vives Hogeschool in Brugge. Hij is al jaren een veelgevraagd spreker.

Korte samenvatting

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-je-bedshow, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al van alles. Alleen, helpt het ook echt? Want over klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op consuminderen. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. Wat met veel gestelde vragen als: is elektrisch rijden, kernenergie of houtverbranding nu goed of slecht voor het klimaat? Hoe breng je de klimaatkwestie ter sprake zonder meteen weggezet te worden als ‘groene’? ‘Tien klimaatacties die werken’ vertrekt van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek krijg je tien persoonlijke acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken. Het is een praktische en boeiende lezing voor wie zijn steentje wil bijdragen en op zoek is naar doelgerichte oplossingen.

Praktisch

  • Waar? In het vrijetijdscentrum Zomerloos.
  • Wanneer? Woensdag 8 juni om 19.30 uur.
  • Kostprijs? De lezing is gratis, maar vooraf reserveren is verplicht via het nummer 059 27 02 20 of milieu@gistel.be.
Gepubliceerd op vrijdag 15 april 2022 10.14 u.