Maak kennis met onze lokale vaccinatie-ambassadeurs

De coronavaccinaties schakelen een versnelling hoger. Alle inwoners van Gistel kunnen van zodra ze opgeroepen worden terecht in het vaccinatiecentrum Zomerloos in Gistel. Om het belang om zich te laten vaccineren extra in de verf te zetten hebben we een campagne uitgewerkt met bekende en minder bekende Gistelnaars en waarom zij zich laten vaccineren.

Met onze campagne willen we bekende en minder bekende Gistelnaars aan het woord laten waarom zij zich laten vaccineren. We hopen onze inwoners zo nog extra te motiveren om zich te laten vaccineren. Onze zesde en laatste reeks Bekende Gistelnaars bestaat uit Jan Verheyde (voorzitter seniorenadviesraad), Dirk Devreese (voorzitter landbouwraad) en Patrick Ducheyne (sectorverantwoordelijke evenementen en signalisatie stad Gistel).

 
Vaccinatie is belangrijk! Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Maar een vaccin laten zetten doe je niet alleen om jezelf te beschermen. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de coronapandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

Opgelet! Het is belangrijk om na je vaccinatie de coronamaatregelen te blijven volgen. Het lichaam ontwikkelt pas na 10 à 14 dagen voldoende antistoffen om jou te beschermen. Pas wanneer 70% van de bevolking gevaccineerd is, zullen we betere controle hebben over het virus en de verspreiding ervan. Samen houden we vol!
Gepubliceerd op maandag 5 juli 2021 16.32 u.