Maand van de sportclub

Van 1 tot 30 september vindt de Maand van de sportclub plaats. Het ideale moment dus om sport en bewegen in de kijker te zetten en iedereen (opnieuw) te verwelkomen.

De sportdienst zorgt ervoor dat er in de maand september heel wat in beweging komt. 

  1. Lancering van de brochure sport en bewegen. Deze brochure bevat naast een overzicht van alle sport- en beweegmogelijkheden ook nog interessante weetjes, zoals de locatie van de buiten sport- en speelterreinen, de picknickbanken, de petanqueterreinen enz.
  2. Stadsomloop/cityrun in plaats van de scholenveldloop. De scholen krijgen een aanbod om in de maand september, in hun eigen klasbubbel en wanneer hen dit past, deel te nemen aan een omloop. Het parcours wordt met de hulp van vrijwilligers in diverse lussen rond de school voorzien. We voorzien ook een verrassing voor de winnaars.
  3. Initiatie zelfverdediging in plaats van de weggevallen zwembadactiviteiten binnen het pakket van Moev. De verenigingen Brave en Fighting Spirit bieden een gratis initiatie zelfverdediging aan (telkens binnen hun eigen klasbubbel). Brave geeft de initiatie aan de leerlingen van het 6de leerjaar en Fighting Spirit aan 3de kleuters.
  4. Powerwalking. Dit is een initiatief van de sportdienst, in samenwerking met de joggingclub. Er worden vijf lessen aangeboden.
  5. Multimove in de vijf basisscholen. Zazoukriebels zal vanaf half september Multimove opstarten voor kinderen tot 8 jaar in de Gistelse basisscholen Gravenbos, de Driespan (3 afdelingen) en de Klimop. Kinderen worden zo aangezet tot bewegen en terwijl worden hun talenten zichtbaar gemaakt (hieronder meer daarover).
  6. Leren fietsen voor kinderen (vanaf half september). Dit is een initiatief van de sportdienst met ondersteuning van Sport Vlaanderen. In oktober start een cursus leren fietsen voor volwassenen. In een vijftal lessen leren volwassenen fietsen. In november volgt dan e-bike skills of leren fietsen met de e-bike.
  7. Verschillende sportclubs geven in september gratis initiaties ter promotie van hun sport (club). Deze lijst zal binnenkort beschikbaar zijn via onze website.

We maken jullie ook graag al warm voor de urban trailrun (‘gezellige’ loop door Gistel) in december in samenwerking met VIVES. Hierover later meer!

Gepubliceerd op donderdag 26 augustus 2021 12.33 u.