Nieuwe fietszoektocht langs oude spoorwegen

De Zomerzoektocht 2021 hangt dit jaar zijn karretje vast aan het ‘Europees Jaar van de spoorwegen’. Stad Gistel en gemeente Koekelare en slaan de handen in elkaar om er een prachtige zomerse gezinsrit van te maken waarmee een prijzenpot van maar liefst € 1.000 te winnen valt.

Van 1 juni tot en met 30 september kan iedereen opnieuw deelnemen aan de jaarlijkse Zomerzoektocht voor het hele gezin. Het ‘Europees Jaar van de spoorwegen’ vormt een mooie aanleiding om ons karretje aan vast te hangen. We volgen onder meer het traject van de Spoorlijn 62 Torhout-Oostende (de huidige Groene 62) en de oude Tramlijn 342 Brugge-Koekelare-Leke. Koekelare en Gistel slaan voor de gelegenheid de handen in elkaar om er zowel een schitterende fietsrit als een boeiende zoektocht van te maken. Je kunt starten in beide gemeenten.

Hele dag fiets- en zoekplezier

De zomerzoektocht ‘Speuren naar sporen tussen Gistel en Koekelare… en vice versa’ is geschikt voor jonge én volwassen fietsers. In lusvorm leggen we grotendeels via de knooppunten een 38-tal kilometer af. Dit staat garant voor een hele dag fietsplezier op een rustig tempo in eigen streek. Er zijn onderweg immers ook verschillende interessante stopplaatsen en mogelijkheden tot een bezoek aan o.m. het Käthe Kollwitz Museum, Fransmansmuseum, Abdij Ten Putte of de Oostmolensite met de molen, het bezoekerscentrum en wielermuseum ‘De Gistelse Flandriens’. Of je kunt even halt houden aan het groendomein de Stationsput of De Mote … Maar uitrusten of gezellig iets eten/drinken kan deze zomer bij uitstek langs één van de horecazaken onderweg, zeker in het centrum van start- en eindplaatsen Koekelare en Gistel.

Prijzenpot van € 1000

Zoals altijd is deze zoektocht volledig gratis en is er een prachtige prijzenpot te verdelen onder de winnaars. Dit jaar valt er maar liefst € 1000 aan streekproducten te winnen. Kortom, een ideale daguitstap voor deze zomer waarbij je ook nog heerlijke streekproducten kunt verdienen.

Doe mee en kom te weten of je antwoorden ‘op het goede spoor’ zitten. Het deelnameformulier bevat 15 vragen en is hieronder te downloaden. Het is fysiek verkrijgbaar bij de dienst toerisme Koekelare, het vrijetijdscentrum Zomerloos in Gistel en in de bibliotheken van beide gemeenten. Op eenvoudig verzoek kan het ook per mail of post toegestuurd worden.

Wens je een fiets te huren? Raadpleeg dan deze pagina.

Heb je een fiets GPS? Hieronder kun je ook de gpx-coördinaten downloaden die horen bij de fietszoektocht.

Meer info of contact:

Gepubliceerd op maandag 31 mei 2021 15.22 u.