Aangepaste dienstverlening en openingsuren

Veel inwoners hebben ongetwijfeld nog heel wat vragen. Ook over de dienstverleningen die we vanuit het lokaal bestuur willen continueren. De loketten zijn gesloten, maar stad Gistel blijft wel telefonisch, per email én op afspraak bereikbaar.

Hieronder een overzicht:

 1. Het administratief centrum / burgerzaken kan je bereiken op het nummer 059 27 02 00 of via e-mail burgerzaken@gistel.be. Je kan ook gebruik maken van het e-loket op de website van Gistel.

 2. Het Sociaal Huis kan je bereiken op het nummer 059 27 06 57. Je kan ons ook bereiken via e-mail sociaalhuis@gistel.be

  Voor vragen specifiek gericht op sociale hulp en/of zorg is dit het gratis telefoonnummer 0800 29 070. Hier kan je terecht met vragen over thuisleverdiensten, warme maaltijden, boodschappen (bvb. apotheek) of om even een babbeltje te kunnen slaan en het sociaal isolement te doorbreken. De noodlijn is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12 uur en op donderdagavond van 16 tot 19 uur.

 3. Ouderen, minder mobiele mensen of mensen die weinig of geen contacten of hulp hebben kunnen in de Zonnewijzer terecht met hun vragen. Ook hier is het loket gesloten, maar kan je telefonisch bereiken op het nummer 059 27 06 60 of via e-mail zonnewijzer@gistel.be.

 4. Andere diensten:

  Dienst omgeving 059 27 02 20 – omv@gistel.be
  Werkliedenploeg 059 27 02 44 – werkliedenploeg@gistel.be
  Huis van het Kind 059 79 51 70 – sociaalhuis@gistel.be

Buitenschoolse kinderopvang

IBO De Zonnebloem blijft zijn diensten van voor-en naschoolse opvang en woensdagnamiddagopvang aanbieden aan ouders met essentiële beroepen. We denken hierbij aan de gezondheidssector, het veiligheidspersoneel of de voedingssector.

Het is wel belangrijk dat de ouders hen contacteren (bij voorkeur per mail) om een plaatsje te reserveren zodat zij zich kunnen organiseren. 


Tijdens de paasvakantie voorziet de Zonnebloem noodopvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Op paasmaandag 13 april is de Zonnebloem gesloten.

De noodopvang is open voor kinderen van alle ouders voor wie dit nodig is om te kunnen blijven werken, waaronder prioritair de ouders die in de essentiële sectoren werken. 

Ouders die noodzakelijke kinderopvang tijdens de paasvakantie wensen, kunnen vanaf donderdag 26 maart 2020 een mail sturen naar dezonnebloem@gistel.be

We vragen volgende informatie op de reservatiemail te noteren:

 •  Naam en voornaam kind
 • Gewenste data + telkens start-en einduur
 • Beschrijving van het beroep van de ouder(s). Een attest van de werkgever is wenselijk.

Maar laat de boodschap duidelijk zijn: hou uw kinderen zoveel mogelijk thuis in het belang van ieders veiligheid!

Daarnaast informeren we jullie dat de Buitenspeeldag van zondag 26 april helaas niet kan doorgaan.

Politiezone Kouter

Politiezone Kouter voorziet enkel telefonisch onthaal op het gekende nummer 059 27 02 30 en dit elke dag tussen 8 en 17 uur. Voor zeer dringende gevallen, bel het noodnummer 101 / 112!
De wijkpolitie vraagt om in de mate van het mogelijke niet dringende zaken voorlopig uit te stellen tot na 3 april 2020.

Andere nuttige externe telefoonnummers zijn te raadplegen via: https://www.gistel.be/behulpzaam-gistel
Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020 8.30 u.