Techniekacademie 5de en 6de leerjaar

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Gistel? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Gistel ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

De twaalf techniekworkshops vinden plaats tussen 23 januari en 15 mei 2019. Dit is in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES en de gemeentebesturen (met de steun van de provincie West-Vlaanderen). Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennismaken met techniek en technologie.

Via twaalf concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met: chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica. De kinderen worden begeleid door twee techniekmentoren.Ook een actief bedrijfsbezoek in de gemeente is voorzien en een diploma-uitreiking op het einde.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 15 december, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-gistel.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 kinderen per groep. De deelnameprijs bedraagt €70, materiaal en verzekering inbegrepen, en ook een fiscaal attest. Het tweede kind van hetzelfde gezin krijgt €10 korting. U kan ook punten sparen via de UITpas.

Partners

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie Gistel nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen. Ook mensen met een technische of didactische bagage die interesse hebben om mentor te worden, mogen contact nemen (zie hieronder).

Contact

 

Gepubliceerd op woensdag 5 december 2018 15.30 u.