Naar inhoud

Nieuws

Meteen verwittigd bij een noodsituatie ...

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
-
... registreer je via BE-Alert

 

 

 

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we u graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat u meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid u verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die zich vooraf in de getroffen zone geregistreerd heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om u te waarschuwen. U kunt een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen, tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Inschrijven is volledig gratis via www.be-alert.be/nl. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf u vandaag nog in!

Datum van het bericht: donderdag 09 november 2017
Alle nieuws