Ondersteuning handelaars n.a.v. coronavirus

Er zijn maatregelen om de vrije beroepen, middenstanders en bedrijven te steunen n.a.v. de ingevoerde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Ondersteuning vanuit stad

  • In bijlage een affiche die u kunt afdrukken en uithangen in uw zaak.
  • We bestelden witte bollen stickers om op de grond van uw zaak te plaatsen. Zo wordt visueel aangeduid dat iedere klant 1,5 m afstand moet bewaren. Onze diensten hebben al een aantal pakketjes (incl. één algemene raamsticker) geleverd. Wenst u ook zo'n stickers voor uw zaak? Stuur dan een mail naar onze ambtenaar lokale economie Lies Halewyck: lies.halewyck@gistel.be.
  • Laat ons weten indien u logistieke hulp wenst. Zo leverden we al verschillende dranghekkens aan grootwarenhuizen.
  • De geldigheidsduur van aangekochte Gistelbonnen wordt verlengd.
  • KMO's kunnen afvalzakken kopen aan het onthaal in het AC. Dit kan enkel op afspraak via 059 27 02 00. Breng ook zeker uw badge mee! Op basis hiervan wordt de factuur opgemaakt.
  • Het bestuur schenkt aan alle gezinnen vijf bonnen van € 10 om de lokale economie weer op gang te trekken. De stad wil met deze bon de Gistelnaar terug ‘uit zijn kot’ halen en weer bij onze lokale handelaars brengen. De bon zal zes maanden geldig zijn en kan besteed worden in de getroffen Gistelse handelszaken. Het bestuur pompt hiermee € 260.000 in de lokale economie.
    'Kom uit uw kot'-Gistebonnen ontvangen? Dan dient u zich hiervoor te registreren via dit formulier.

Ondersteuning vanuit de overheid

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan neemt ons land verschillende maatregelen. Ze zullen een impact hebben op tal van sectoren en ondernemingen. Hieronder vindt u nuttige links voor ondernemers en een antwoord op de meest gestelde vragen.

De federale overheid opende voor vragen specifiek over de economie, de werkgelegenheid, de kmo's en zelfstandigen een speciaal contactnummer: 0800 120 33.

Voor verdere algemene informatie over het coronavirus: www.info-coronavirus.be/nl/, mail: info-coronavirus@health.fgov.be of telefonisch: 0800 14 689.

Meer info over de ondersteunende maatregelen:

Interessante info: