Ontgravingen op begraafplaats De Warande

Op maandag 16 mei starten ontgravingen op begraafplaats De Warande. Het gaat om de graven zonder concessie waarvoor de wettelijk voorgeschreven grafrust verstreken is en graven waarvan de concessie ten einde is. Op deze manier wenst het bestuur ruimte te creëren op de begraafplaats.

De begraafplaats zal van maandag 16 mei tot en met maandag 30 mei uitzonderlijk gesloten zijn voor het uitvoeren van de werken. Indien u dit wenst, kunt u wel tijdens deze periode van 18 tot 20 uur de begraafplaats bezoeken. Op zaterdag en zondag is de begraafplaats ook toegankelijk. 

Vooraleer we met deze werken beginnen, werd een inventaris opgemaakt van de graven. Aan de ingang en aan de graven zelf wordt een bekendmaking uitgehangen. Zo zijn de nabestaanden van de overledenen op de hoogte dat het graf van hun dierbare ontruimd wordt.

Als u zou besluiten dat het graf ontgraven mag worden dan zullen de stoffelijke resten in een gemeenschappelijk graf herbegraven worden. U krijgt uiteraard eerst de kans om de grafmonumenten te verwijderen.

Gerelateerde producten

Gepubliceerd op woensdag 11 mei 2022 10.14 u.