Ontleen vanaf nu grote buitenspellen en volksspellen

De lente heeft zijn intrede gedaan. We worden in deze tijden nog meer dan anders uitgedaagd om naar buiten te trekken. Wandelen en fietsen met het hele gezin is al uitgebreid geëxploreerd. Ook in eigen tuin of in een park in de buurt is er heel wat te beleven en is het leuk om samen met de kids een activiteit te doen.

Gistel wil hier graag op inspelen en inspiratie bieden. Inwoners kunnen vanaf 1 april (en dat is géén grap) gratis reuzenspellen en volksspellen ontlenen. De ontlening gebeurt via het aanvraagformulier dat ter beschikking ligt in bibliotheek Ter Elst (Warandestraat 7) en vrijetijdscentrum Zomerloos (Sportstraat 1). Je kunt het ook digitaal invullen via het thuisloket: klik hier voor het aanvraagformulier voor de volksspellen en hier voor de reuzenspellen.

In de aanbieding:

  • Reuzenspellen in bibliotheek Ter Elst: Viking Kubb, Minigolf-set, speelmat: Mens erger je niet, Reuzen-jenga (waggeltoren), Reuzen-mikado, Croquet, Kegel-set, Boccia-spel (petanque), Reuzen-4 op een rij, Reuzen-domino.
  • Volksspellen in vrijetijdscentrum Zomerloos: tafelkegelbaan, loopklossen, tolspel, sjoelbak, gaaibol, ring steken, Trou madame, stelten.

De spellen kunnen na reservatie op afspraak coronaproof opgehaald worden. Alle spellen worden na gebruik ontsmet en klaar gemaakt voor de volgende ronde.

Er wordt een waarborgsom van € 20 per spel (€ 10 voor houders van een vrijetijdspas) gevraagd.

Deze activiteit loopt tot 30 september 2022.

Gepubliceerd op maandag 14 maart 2022 11.12 u.