Beweging

Buiten fitnessen

Je ziet ze steeds vaker in parken door het hele land: fitnesstoestellen in open lucht. Ze zijn gratis, leuk én goed voor je lijf.

Ook in de tuin van de Zonnewijzer is er zo’n ‘outdoor gym’ te vinden. Jong en oud krijgt er de mogelijkheid om gratis aan hun conditie te werken.

De trent is ooit in China begonnen, maar al snel naar het Westen overgewaaid, in de hoop om meer mensen te stimuleren tot een actievere levensstijl. Wil je er ook mee aan de slag? Lees dan vlug verder.

Waarom buiten?

Diverse studies wijzen uit dat sporten in de buitenlucht een positieve impact heeft op onze mentale en fysieke gezondheid. Vergeleken met binnen sporten geeft het je meer energie en is het effectiever tegen woede en depressie.

Uit onderzoek blijkt verder dat men er vaak meer van geniet en het daardoor ook beter zal volhouden. Het is een leuke manier om met het hele gezin actief te zijn, het is makkelijk, je hebt geen last van keiharde muziek én je hebt een veel aangenamer uitzicht.

Wat zijn de voordelen?

Het zijn toestellen waarbij alle grote spiergroepen aan bod komen. Warm op met wat lichte oefeningen om je hartslag omhoog te brengen en je lichaam goed voor te bereiden op je work-out. En daarna kan je volgens
eigen mogelijkheden en de “goesting” van de dag de verschillende toestellen uitproberen.

Onze andere bewegingsactiviteiten

We organiseren ook fiets- en wandeltochten op maandagnamiddag. Jaarlijks gaan we op een vijfdaagse fietsvakantie in de eerste week van september.

Ontdek hier meer:

Voor wie ?

Voor iedereen die oud genoeg is voor de wip!

De toestellen in de beweegtuin zijn veelal bedoeld voor een training met lage impact en daarom vaak eenvoudig in gebruik en geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.

Als je graag fietst en / of wandelt dan kan je zeker ook deelnemen aan de fiets- en wandeltochten die door onze vrijwilligers uitgestippeld en begeleid worden.

Meer info

Zelf eens proberen?

  • Verken onze beweegtuin. Bovendien staat er een bord met alle instructies en work-outtips.
  • Kom eens meefietsen op maandagnamiddag.
  • informeer je naar de data van onze wandeltochten.