Naar inhoud

Openingsuren & contact

Technische dienst - Openbare werken

Vandaag: 8.30 - 12 uur

In de namiddag op afspraak.

adres
Heyvaertlaan 188470 Gistel
Stratenplan
Wegbeschrijving
tel.
059 79 51 72
fax
059 27 02 46
e-mail
lise.marrannes@gistel.be

Openbare werken

 

Geplande openbare werken

 1. De aanleg van een fietspad langs de Oostendse Baan (N33) tussen de Bergschuurstraat en de Kalsijdebrug en de Kanaalstraat (N358)

  NV Verhelst startte op maandag 9 november met de werken.
  Gelijktijdig voeren ze, in opdracht van Infrax, rioleringswerken uit in de  Oostendse Baan en de Veldstraat (fase 1) en in de Kanaalstraat (fase 2).
  Intussen is fase 1 volledig afgewerkt.
  Voor de aansluiting van de rioleringen uit de Dorpsstraat naar de Kanaalstraat worden de 2 kruispunten Kanaalstraat - Dorpsstraat volledig afgesloten.  Er blijft steeds 1 kruispunt open.
  De betrokken bewoners worden vooraf verwittigd. 

  In een latere fase wordt ook een gedeelte van de Vaartstraat voorzien van nieuwe rioleringen.

  Tijdens de tweede fase wordt de Kanaalstraat volledig onderbroken en zal er een omleiding voorzien worden.  Vanaf november 2017 is de Ijzerwegstraat opnieuw via de Kanaalstraat bereikbaar vanuit Oudenburg.

  De weg- en rioleringswerken Kanaalstraat – fase III (tussen de Dorpsstraat 1 en de IJzerwegstraat) starten opnieuw op 15 januari 2018 en zullen, volgens de huidige planning, tegen 30 april 2018 voltooid zijn.

  Binnen het totaalproject ‘fietspad en riolering van de N33-N358’ moeten er nog rioleringen aangelegd worden in de Kanaalstraat, vanaf de aansluiting met de Dorpsstraat ter hoogte van nr 159 tot en met de woning Kanaalstraat 19. Deze werken worden gedeeltelijk in de weg zelf uitgevoerd. Er zijn eveneens aanpassingswerken nodig aan het pompgemaal Aquafin op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Kanaalstraat.

  Er is geen verkeer mogelijk langs de Kanaalstraat tussen de fietsersbrug en de aansluiting met de Dorpsstraat. De schuine aansluiting van de Dorpsstraat op de Kanaalstraat wordt gedurende de werfperiode een doodlopend weggedeelte.

  Het verkeer langs de Kanaalstraat, tussen de Dorpsstraat nr. 1 (rechte aansluiting) en het kruispunt met de IJzerwegstraat, wordt omgelegd via de Dorpsstraat en de IJzerwegstraat.

  Aan de bewoners die in de werfzone wonen wordt gevraagd om huisvuilzakken, (restafval en pmd) en oud papier buiten de werfzone te plaatsen, bij voorkeur in de Dorpsstraat ter hoogte van de huisnummers 116-120. 

 2. Vernieuwen waterleidingsnet
  In de eerstvolgende jaren wordt een gedeelte van het drinkwaterleidingsnet vernieuwd.  De oude gietijzeren leidingen worden vervangen door leidingen in kunststof.  De hoofdreden voor deze vernieuwing is de roestvorming in de oude leidingen.  Volgende straten zijn al ingepland voor de volledige of gedeeltelijke vernieuwing:

  • Callaertswalledreef
  • Congolaan
  • Moerestraat
  • Mosselstraat
  • Nieuwpoortse Steenweg
  • Zevekoteheirweg
  • Schoolstraat

  De betrokken bewoners worden vooraf verwittigd van de aanvangsdata.