Panelgesprek reumatische aandoeningen 29 januari 2019

Op dinsdag 29 januari 2019 om 13.30 uur organiseren de Senioren Adviesraad en het lokaal dienstencentrum de Zonnewijzer een panelgesprek en infobeurs rond het thema "reumatische aandoeningen", in zaal Zomerloos.

In de volksmond wordt het woord ‘reuma’ vaak gebruikt om pijn en stijfheid in de gewrichten en de spieren aan te duiden, maar reuma is véél meer dan dat. Reuma is een verzamelnaam voor een tweehonderdtal acute en chronische aandoeningen die ons bewegingsstelsel (spieren, pezen, gewrichten) en het bindweefsel aantasten en die niet aangeboren zijn of veroorzaakt werden door een ongeval of trauma.

Sommige reumatische aandoeningen zijn gelokaliseerd en op lange termijn niet zo ernstig. Andere zijn systeemziekten, ze kunnen zich met andere woorden over het hele lichaam manifesteren en organen zoals bloedvaten, nieren, lever, longen en hart aantasten.

Heel wat mensen hebben last van deze aandoeningen. Maar weten we wel voldoende over reuma en alle bijhorende symptomen? Wij hebben voor jou een deskundig panel samengesteld, dat ons een antwoord zal bieden op de vele vragen.

  • Specialist Dr. Maertens
  • Reumanet
  • Een patiënt
  • Kinesist, dhr. Dierendonck
  • Diëtiste, mevr. Corstjens

Het belooft zeker een boeiende namiddag te worden. Verder kunnen alle deelnemers heel wat interessante informatie sprokkelen aan de diverse informatiestanden.

Deuren om 13.30 uur - start om 14 uur.

Inkom: € 2 (koffie inbegrepen).

Ook de reizende tentoonstelling van Reumanet over reumatische aandoeningen is aanwezig!

 

Gepubliceerd op maandag 7 januari 2019 15.23 u.