Parkeren in blauwe zone

De controle op de blauwe zone wordt uitbesteed aan de firma OPC en het tarief van de parkeerretributie is verlaagd van € 30 naar € 25. U hoeft enkel een parkeerschijf te leggen tussen 9 en 18 uur. Op de parking Post is een gedeelte van de blauwe zone opgeheven zodat meer plaatsen vrij zijn voor onbeperkt parkeren.

De blauwe zone werd niet meer gecontroleerd door de politiediensten omdat parkeerovertredingen niet binnen de strafrechtelijke sfeer vallen. Regelmatige controles zullen daarentegen een mentaliteitswijziging teweegbrengen en zorgen voor de naleving van de blauwe zone.

Even ter herinnering: in de Stationsstraat, Tempelhofstraat, Hoogstraat, de Donckerstraat, Halve Maanstraat, Hallestraat, Kerkstraat, Markt, eerste deel van de Mosselstraat en Sint-Jans-Gasthuisstraat mag u met een blauwe schijf twee uur parkeren. Op parking Post kan u tot vier uur parkeren. In de Sint-Jans-Gasthuisstraat zijn er ook twee kleine zones met een beperkte parkeertijd van maximum dertig minuten. 

Gistel bezorgde elke handelaar in het centrum ook een pakketje blauwe parkeerschijven (met het stadslogo op) om uit te delen aan de klanten.

OPC zal van maandag tot zaterdag vier maal per week op willekeurige momenten controles uitvoeren.

Voor alle verdere informatie en vragen over de parkeercontroles kunt u terecht op: www.parkeren.be/gistel

Hieronder zijn het algemeen verkeersreglement en het retributiereglement terug te vinden.