Pasfotocabine

Gistel installeert een eigen pasfotocabine in het administratief centrum. Inwoners die een foto nodig hebben voor een nieuwe identiteitskaart, rijbewijs, reispas of voor zichzelf kunnen terecht in de inkomhal.

Momenteel biedt geen enkele fotograaf in Gistel nog pasfoto’s aan. Het is louter een extra dienstverlening voor onze inwoners. De fotocabine is ook erg handig voor inwoners die geen geschikte foto bijhebben wanneer ze aan het loket van burgerzaken staan. Ze kunnen meteen nieuwe pasfoto’s laten nemen.

De verkoopprijs bedraagt € 6 voor een set van 6 foto’s. Deze kost gaat integraal naar de verhuurder van het toestel. De pasfoto’s voldoen aan alle wettelijke Europese normen. Ze zijn geschikt voor alle officiële documenten. De betaling kan met biljetten en munten (geeft geen geld terug!) of met bancontact.

Toegankelijkheid

De cabine is eveneens toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het bankje kan op een eenvoudige manier door de gebruiker opgeklapt worden zonder hulp. Alle betaalmogelijkheden en de touchscreen zijn steeds bereikbaar voor de gebruiker. Hiervoor werd voor de ontwikkeling samengewerkt met Inter Vlaanderen.

Pas op, de fotocabine is enkel beschikbaar tijdens de openingsuren!