Naar inhoud

Openingsuren & contact

Technische dienst - Openbare werken

Vandaag gesloten

In de namiddag op afspraak.

adres
Heyvaertlaan 188470 Gistel
Stratenplan
Wegbeschrijving
tel.
059 79 51 72
fax
059 27 02 46
e-mail
lise.marrannes@gistel.be

Meer info

Duurzaam planadvies

BAS (Berekening en advies bij slim bouwen) geeft in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen een duurzaam advies bij renovatie of volledige nieuwbouw.  Dit advies is persoonlijk op basis van uw plan/situatie waarin het nut van duurzaam bouwen en verbouwen centraal staat. 

Kandidaat bouwers en verbouwers die in Gistel wonen, kunnen bij het stadsbestuur een subsidie duurzaam planadvies aanvragen.

Kandidaat-bouwers die niet in Gistel wonen, kunnen de subsidie aanvragen op voorwaarde dat het werfadres gelegen is in Gistel en het gebouw na de bouwwerken betrokken zal worden door de aanvrager(s) als woonplaats.

Duurzaam wonen betekent meer dan enkel een huis bouwen dat lang mee gaat. Duurzaam wonen houdt ook rekening met het gebruik van ecologische materialen, energiegebruik, isolatie, ventilatie, opwekken van groene stroom, flexibiliteit en aanpasbaarheid … Een duurzame woning is niet alleen een woonst die gezond en aangenaam is om in te wonen. Wie bij het (ver)bouwen van een woning duurzaam denkt, bewijst ook het milieu een dienst.

 

Enkel de duurzame bouwadviezen en facturen die dateren vanaf 1 januari 2015 komen hiervoor in aanmerking.

 

Adviesaanvraag

U vraagt het planadvies digitaal aan op de website van BAS (http://www.basbouwen.be/wat-doen-we/advies-voor-woningen). De dienst neemt verder contact met u op.

U betaalt 50 euro voor een advies waarbij Bas bij u komt en 25 euro als u zelf naar Bas gaat (Veurne). Achteraf kunt u op basis van onderstaand aanvraagformulier en een kopie van de betaalde factuur een subsidie van 25 euro aanvragen aan het stadsbestuur.

Tip: indien u werkt met een (ver)bouwplan, vraag al een advies aan bij het voorontwerp.