Sportverenigingen kunnen buiten sporten op gemeentelijk terrein

Sportverenigingen kunnen vanaf nu een gemeentelijk terrein reserveren om er in groep hun sport te beoefenen. Voor niet-balsporten kan het grasveld van het Aulendiebach stadspark (gelegen naast het administratief centrum in de Heyvaertlaan) gebruikt worden. Voor balsporten is er keuze tussen het Pol Gernaeyplein (bij de KEG) of de parking aan de achterkant van vrijetijdscentrum Zomerloos.

Bij het naar voren schuiven van de locaties werd rekening gehouden met de mogelijkheden van het terrein, de ondergrond, de omgeving en de buurtbewoners. Aangezien de voetbalvelden onlangs zijn geregenereerd en opnieuw werden ingezaaid, kan hier tot eind juli niet op gesport worden.

Het stadsbestuur speelt hierbij in op één van de versoepelingen van de Nationale Veiligheidsraad. Sinds 18 mei is het mogelijk om sporten onder bepaalde voorwaarden terug te laten plaatsvinden.

  • Enkel in georganiseerd verband;
  • geen fysieke contacten;
  • in de buitenlucht;
  • maximum 20 personen;
  • altijd in aanwezigheid van een trainer of een meerderjarige toezichter;
  • rekening houden met de social distancing regels.

Concreet betekent dit dat lokale buitensportterreinen kunnen opengesteld worden op bepaalde tijdstippen en onder toezicht.

Er kan op de bovenvernoemde terreinen gesport worden van maandag tot zaterdag tussen 8.30 en 21 uur. Om te voorkomen dat meerdere verenigingen tegelijk aanwezig zijn, is reservatie van het gewenste terrein verplicht via sport@gistel.be met vermelding van de gekozen dag en het uur. Ook in het kader van contact tracing zijn deze gegevens belangrijk. Enkel na bevestiging kan er gesport worden op het afgesproken tijdstip. De mail geldt als bewijs. Het gebruik van de terreinen is gratis. Er wordt wel gevraagd om de nodige veiligheidsvoorschriften strikt op te volgen.

In bijlage vindt u het gebruikersreglement.

Foto: Back to Basics - yogatraining.

Gepubliceerd op woensdag 3 juni 2020 10.33 u.