Subsidies voor zwemmers

Het gemeentebestuur verleent naar aanleiding van de sluiting van het zwembad een subsidie om de zwemsport te blijven stimuleren en om de Gistelse scholen en verenigingen te ondersteunen.

De individuele zwemmers kunnen met korting terecht in de nieuwe zwembaden Brigitte Becue in Oostende en in het Vita Krokodiel in Middelkerke. Verenigingen en scholen kunnen specifiek een beroep doen op de mogelijkheden voor groepen die er zijn in het zwembad van Middelkerke. Hiervoor konden scholen en verenigingen hun zwemmomenten vastleggen vanaf de opening van het zwembad. 

Subsidiereglement

Een subsidiereglement voor de zwembaden Vita Krokodiel in Middelkerke en Brigitte Becue in Oostende is uitgewerkt in overleg met de sportraad, de Gistelse scholen en de Gistelse verenigingen. Deze subsidies zijn cumuleerbaar met andere subsidiereglementen van de stad. Het subsidiereglement is van kracht sinds 1 juli 2021 en kun je hieronder downloaden.

  • Individuele zwemmers krijgen 30 % korting op de aankoop van een zwemabonnement of een meerbeurtenkaart.
  • Verenigingen bekomen een korting van 30 % bij de huur van een zwembaan.
  • Scholen krijgen een subsidie van € 4 per leerling en per zwembeurt.
  • Beginnende zwemmers bekomen € 30 bij het behalen van een zwembrevet van minimum 50 m.

Gistel verleent ook een subsidie aan de Gistelse scholen die externe locaties huren of gebruiken voor de organisatie van lessen en activiteiten lichamelijke opvoeding. De subsidie bedraagt 30 % van de aangetoonde huur- of gebruikskost.

De subsidies kunnen aangevraagd worden via onderstaande links van het thuisloket.