Akabe 't Rakkersnest

Wie zijn we?

Akabe 't rakkersnest is een scoutsgroep in Gistel voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. Scouts en Gidsen Vlaanderen fungeert als onze koepelorganisatie, zij voorzien de vormingen van leiding, verzekeringen, opvolging,...

Wat doen we?

Tweewekelijks bieden wij activiteiten op maat aan voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. Hiervoor worden onze leden verdeeld in leeftijdsgroepen.

Daarnaast organiseren we elke zomer een kamp en trekken de meeste takken één keer per jaar op weekend.

We organiseren ten slotte ook een aantal evenementen, bijvoorbeeld onze opendeurdag, een ribbetjesfestijn, baravonden,...

Wanneer?

Onze activiteiten gaan van september tot mei tweewekelijks door op zaterdagnamiddag van 14u tot 17u. Uitzonderingen (bijvoorbeeld een daguitstap) zijn mogelijk. Ons jaarlijks kamp duurt 7 dagen en gaat telkens door in juli.

Op de eerste zondag van september vindt traditioneel onze opendeurdag plaats.

Voor wie?

Wij staan open voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking van 6 tot 35 jaar. Nieuwe leden kunnen inschrijven tot de leeftijd van 25 jaar.

Inschrijven?

Wie meer informatie wenst over onze werking of graag wil inschrijven, is welkom op onze jaarlijkse opendeurdag.

Er kan ook ingeschreven worden in de loop van het scoutsjaar. Dit kan door contact op te nemen met onze groepsleiding (groepsleiding@rakkersnestgistel.be).

Iedereen kan steeds vrijblijvend deelnemen aan twee activiteiten voordat men zich effectief inschrijft. Het inschrijvingsgeld bedraagt €50 voor een volledig scoutsjaar. Vanaf het tweede lid van een gezin betaalt u €45. Voor meer info kan u terecht op onze website: https://akaberakkernest.scoutsgroep.be/

Leiding worden? 

Dat kan zeker en vast. Iedereen die de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt komt in aanmerking om leiding te worden van onze unieke vereniging. 
Je kan een mailtje met een korte voorstelling en motivatie sturen naar groepsleiding@rakkersnestgistel.be en wij beantwoorden jouw kandidatuur zo snel mogelijk!

Wat speelt in jouw voordeel?
- Ervaring in een jeugdvereniging
- Ervaring met de doelgroep
- Animatorattest
- Relevante studies
- Het belangrijkste: een gezonde portie motivatie en inzet!!

Adres

Adres
Vaartstraat  35 C002, 8470Gistel
E-mail
groepsleiding@rakkersnestgistel.be
Website
www.akaberakkersnest.scoutsgroep.be

Voorzitter

Mirdynn Markey

Adres
Nieuwpoortsesteenweg 101 , 8470Gistel
GSM
0032 492 57 58 57
E-mail
markeymirdynn@gmail.com