Voor de kleinsten!

Wil je dat bijen echt kunnen genieten van je tuin? Bied ze dan een volwaardig menu aan. Bijen hebben vooral een samenspel van bloeiende kruiden, struiken en bomen nodig. Hoe maak je nu een bijenrestaurant? 

Maken van een bijenrestaurant

Plan Bij - 28 inspiratiefiches

Draag je steentje bij aan de natuur en leer spelenderwijs meer over de bij en een bij-vriendelijke omgeving. Samen met je gezin, vereniging, gemeentebestuur of schoolteam kan je met kleine veranderingen heel wat teweegbrengen. Meer biodiversiteit is niet alleen veel gezonder, het is ook goed voor je welbevinden. Ook het klimaat vaart er wel bij: fijn meegenomen!

Tussen de 28 inspiratiefiches vind je vast iets dat bij jou past. Zowel voor de allerkleinsten, gezinnen, jongeren als voor een hele school of jeugdbeweging is er een aanbod. Kies je eigen traject en laat het zoemen!

Plan Bij - 28 inspiratiefiches

Maya de bij viert 10 jaar Week van de bij! 

Bijenspel HiveLife: bij-zaak wordt hoofdzaak

Hivelife is een superleuk en educatief game over bijen voor jong en oud. Ben je een echte stuntvliegbij die alle bloemen kan bestuiven? Kan je lang in de lucht blijven door snel het afval weg te tappen? Herken je de hommels met je speciale ‘bee-vision-bril’? Gebruik je de goede bijenplanten en geraak je uit het doolhof? Hoe lang hou je de bladluizenplaag onder bedwang?