Voordracht bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker

Vrijdag 29 maart om 14.30 uur in lokaal dienstencentrum de Zonnewijzer.

MAART 2019: MAAND VAN HET BEVOLKINGSONDERZOEK DIKKEDARMKANKER

Met jaarlijks 5000 nieuwe gevallen, is dikkedarm-kanker in Vlaanderen de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Elk jaar sterven ongeveer 1750 mensen er aan. Om dit sterftecijfer terug te dringen, startte de Vlaamse Overheid in 2013 met een bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Want als de kanker in een vroeg stadium opgespoord wordt, is de kans op genezing meer dan 90%. Een vroege opsporing zorgt er ook voor dat de behandeling minder zwaar is en dat je sneller herstelt.

In Gistel lieten in 2017 68,8 % van de mannen en vrouwen tussen 55 en 74 jaar zich preventief onderzoeken op dikkedarmkanker. Een goed begin, maar er is toch nog wat werk aan de winkel.

Dr. Annelies Holvoet, gastro-enterologe in AZ St. Lucas in Brugge, geeft een boeiende uiteenzetting over dikkedarmkanker en de vroegtijdige opsporing ervan. Er wordt gefocust op wat je als patiënt zelf kan doen om dikkedarmkanker te voorkomen en wat de rol is van een gezonde levensstijl.

 

Deelname: € 2

Gezien het belang van dit onderwerp vragen wij om op voorhand in te schrijven voor deze voordracht!

 

Gepubliceerd op donderdag 7 maart 2019 13.57 u.