Voordracht 'Duurzaam tuinieren' - 19 april - OC Zevekote

De voordracht 'Duurzaam tuinieren' is een initiatief van de milieudienst van stad Gistel. De milieudienst kreeg veel vragen over duurzaam tuinieren en wil daar met deze voordracht op inspelen. De voordracht wordt gegeven door Tuinhier Oudenburg op woensdag 19 april om 19.30 uur in het OC van Zevekote.

Het aanleggen van een duurzame tuin staat nu bovenaan het verlanglijstje van veel tuinders. Ze beseffen hoe belangrijk het is om niet alleen achtertuinen te hebben die prachtig beplant zijn en goed ontworpen, maar ook om samen te werken met de dieren in het wild en om te helpen klimaatverandering tegen te gaan. Tuinieren op een duurzame manier is ook zuiniger omdat het gebruik maakt van gerecycleerde materialen, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen vermindert en er minder onderhoud voor nodig is. Iedereen met een tuin, ongeacht de grootte, kan stappen ondernemen om zijn ruimte om te toveren tot een duurzame tuin die bruist van het leven.

Duurzaam tuinieren wordt gedefinieerd als het gebruik van praktijken die "een tuin onderhouden zonder natuurlijke hulpbronnen uit te putten of ecologische schade aan te richten". Tuinders dompelen zich onder in de schoonheid van deze natuurlijke wereld om ons heen. Het spreekt voor zich dat ze niet willen dat hun dagelijkse praktijken schadelijk zijn voor het milieu. Er zijn natuurlijk veel stappen die tuinders kunnen nemen om de impact op de wereld te verminderen. Tijdens de voordracht krijg je enkele eenvoudige tips die je zullen helpen om het tuinieren duurzamer te maken. Misschien breng je er al meteen een aantal in de praktijk.

Wanneer? Woensdag 19 april om 19.30 uur

Waar? OC Zevekote (Zevekotestraat 30A)

Spreker: Tuinhier Oudenburg

Gepubliceerd op dinsdag 28 februari 2023 14.30 u.