Vul de klimaatenquête in

Samen maken we Gistel klaar voor de toekomst

We kunnen er niet omheen, het klimaat verandert. Dit zorgt voor heel wat uitdagingen, ook op lokaal niveau. Denk maar aan drogere zomers, nattere winters en meer hittegolven. Kunnen we daar zelf iets aan doen? Ja!

Om verdere klimaatverandering te beperken, moeten we anders omgaan met energie. Bovendien zullen we ook oplossingen moeten bedenken om met de wijzigingen om te gaan. Lijkt dit onhaalbaar? Niet als we samenwerken!

Om mee deze uitdagingen aan te pakken, ondertekende Gistel het Burgemeestersconvenant voor klimaat en energie. Een eerste stap is de opmaak van het Klimaatplan 2030. Hierbij willen we zo veel mogelijk mensen betrekken. Enkel met de inzet van iedereen - inwoners, handelaars, bedrijven, landbouwers, verenigingen, experten en overheden - kunnen we de doelstellingen halen.

Jouw mening telt! Vul de klimaatenquête in

Heb jij een visie of goede ideeën voor het klimaatplan? Wat vind jij belangrijk voor Gistel? Wat lijkt jou minder zinvol? Wat wil je zelf doen of doe je al? Geef via de klimaatenquête je mening over lokale klimaatacties en wat we samen kunnen doen. De enquête kan je invullen tot 30 oktober en duurt ongeveer 10 minuten.

Vul hier de enquête in

Wil je meer doen? Welkom op het klimaatatelier!

Wil je na het invullen van deze enquête samen verder brainstormen en concreter ingaan op acties? Geef dan op het einde van de enquête aan dat je op 19 januari 2023 wil deelnemen aan het klimaatatelier in onze stad. Zo maak jij mee het verschil!

Gepubliceerd op donderdag 1 september 2022 10 u.