Wifinetwerk in centrum is operationeel

Sinds kort kunnen inwoners en bezoekers van stad Gistel gebruik maken van het gratis wifinetwerk in de binnenstad van Gistel.

Vorig jaar lanceerde de Europese Unie het project WiFi4EU. Gemeenten konden aan deze wedstrijd deelnemen en de winnaars kregen een voucher van € 15.000 om een open en gratis wifinetwerk uit te bouwen. De dienst informatica haalde het volledige bedrag binnen en kon samen met het stadsbestuur op zoek gaan naar erkende leveranciers om dit project uit te rollen. De keuze is hierbij gevallen op de lokale handelaar BQnet die de installatie van 10 hotspots uitvoerde.

Het traject loopt vanaf de kleine Markt via de grote Markt tot aan de Hallestraat en dit zowel door de Hoogstraat als de Stationsstraat. Ook aan de bushalte en het speelplein naast het administratief centrum is er gratis wifi voorzien.

Een groot deel van het centrum krijgt op deze manier toegang tot het netwerk, wat een grote meerwaarde is voor zowel onze inwoners als de bezoekers.

Inwoners en bezoekers kunnen nu inloggen op het wifinetwerk 'WIFI4EU – WIFI Gistel'. Wanneer je verbinding maakt met 'WIFI4EU – WIFI Gistel', kom je op een pagina van de Europese Unie terecht. Je blijft ingelogd voor een dag.

Op de foto v.l.n.r.: Gauthier Defreyne (burgemeester) - Sandy Vermeersch (ICT-verantwoordelijke) - Pieter Becue (BQnet)

Gepubliceerd op vrijdag 9 oktober 2020 16.13 u.