Woonsprong

Woonsprong organiseert het sociaal wonen in Gistel.

Bij Woonsprong kun je terecht voor sociaal huren, sociaal kopen en sociaal lenen. De woonmaatschappij verhuurt ook private woningen aan een sociaal tarief. Wie privaat een nieuwe woning huurt kan in aanmerking komen voor een huursubsidie. (meer info)

De woonmaatschappij is op 1 juli 2023 ontstaan uit een fusie (opgelegd door de Vlaamse Overheid) van sociale huisvestingsmaatschappijen De Gelukkige Haard, De Oostendse Haard, WoonWel én sociale verhuurkantoren SVK Koepel Bredene-Oostende en SVK Woondienst JOGI. Woonsprong is daarmee actief in 6 steden en gemeenten, waaronder dus Gistel.

Voor wie ?

Iedereen die:

  • sociaal huurt;
  • sociaal wil huren;
  • sociaal verhuurt;
  • sociaal wil verhuren;
  • sociaal wil kopen;
  • sociaal wil lenen;

vindt alle informatie op de website van Woonsprong.

Meer info

Maandelijkse huurpremie

Gezinnen die al 4 jaar of langer wachten op een sociale woning en een private huurwoning huren met een huurcontract, kunnen in aanmerking komen voor een maandelijkse huurpremie.

Meer informatie over de voorwaarden lees je op de website van Wonen in Vlaanderen.


Wat is de Vlaamse huursubsidie?

De Vlaamse huursubsidie is een tegemoetkoming in de huurprijs. Als je een bescheiden inkomen hebt en verhuist naar een nieuwe huurwoning, dan kunt je misschien een tegemoetkoming in de huurprijs krijgen van de Vlaamse overheid.

Verhuis je naar een sociale woning die je rechtstreeks huurt van een woonmaatschappij, gemeente of OCMW, dan kom je niet in aanmerking voor de huursubsidie.

Meer informatie over de voorwaarden van de Vlaamse huursubsidie lees je op de website van Wonen in Vlaanderen. 


Openbare verkopen onverhuurbare sociale woningen

Woonsprong organiseert regelmatig openbare verkopen voor haar onverhuurbare sociale woningen die aan renovatie toe zijn. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan snel in op de nieuwsbrief.