Geboortebos

Met de klimaatopwarming hebben we bossen meer dan ooit nodig, ze zijn niet alleen een toffe plaats om rond te spelen, ze zorgen ook dat we gezonde lucht kunnen inademen en brengen de nodige verkoeling. Bomen zijn dus van groot belang voor een stad en haar inwoners. Daarnaast staan bomen bij uitstek symbool voor het groeien. Een geboortebos is dan ook een ideaal geboortegeschenk voor nieuwe Gistelnaartjes.

Aanplant

Sinds 2021 plant de Stad Gistel opnieuw geboortebossen aan, samen met de nieuwe Gistelnaartjes van het voorgaande kalenderjaar. We doen ook een inhaalmanoeuvre voor de kinderen van 2014 tot en met 2020.

Ieder jaar worden de ouders van de kinderen die aan de beurt zijn persoonlijk uitgenodigd.

Voor de aanplanting van het geboortebos maken we als stad zoveel mogelijk gebruik van inheemse bomen en struiken. Jaarlijks wordt er een stukje geboortebos aangeplant op de jeugdsite ‘Torp.

Aan het begin van het geboortebos vind je een geboortemonument. Hierop kunnen ouders de naam van hun kindje(s) terug vinden.

Na de aanplant kunnen de ouders wat bijbabbelen, terwijl de kinderen op het springkasteel zich uitleven. Ook is er de mogelijkheid om je wat op te warmen aan een lekker tasje warme chocolademelk of glühwein, of een lekkere Luikse wafel!

Sterrenkindjes

In het geboortebos willen we ook een boom opdragen aan kindjes die na de geboorte of tijdens de zwangerschap overleden zijn. Ook deze kindjes worden vermeld op het geboortemonument indien de ouders dat wensen.

Deze actie is volledig gratis en wordt aangeboden door stad Gistel, in samenwerking met de Gezinsbond en Natuurpunt.

Voor meer info kan je altijd terecht op milieu@gistel.be