Kampeerautoterrein Gistel

Het kampeerautoterrein van Gistel met overnachtingsmogelijkheid is gelegen langs de Vaarstraat 35b. We bieden motorhomereizigers een standplaats aan (acht plaatsen in totaal) met de mogelijkheid om elektriciteit en water af te nemen en om afvalwater te lozen. Het kampeerautoterrein is uitgerust met een ticket- en sanizuil, met elektriciteitsvoorziening, wifi en afvalbakken.

De kostprijs bedraagt 14 euro om 24 uur te parkeren (één euro extra om vers water te tappen).

Het kampeerautoterrein ligt vlakbij het centrum van Gistel dat u kunt bereiken met de fiets of te voet.

Gistel telde in 2017 reeds 3.397 verblijfstoeristen, goed voor 6.227 overnachtingen. Met dit terrein zal dit aantal zeker nog aangroeien. 

Het kampeerautoterrein kwam er in samenwerking met Westtoer en provincie West-Vlaanderen. Westtoer stelde al een aantal jaren geleden vast dat het aantal overnachtingsplaatsen voor kampeerauto's de vraag niet meer volgde. De provincie West-Vlaanderen heeft met het vernieuwde provinciale reglement ‘Toeristische impulsen in West-Vlaanderen’ een antwoord willen bieden op de vraag naar meer overnachtingsplaatsen voor kampeerauto’s in West-Vlaanderen. Ze namen een specifieke oproep op voor de aanleg van meer kampeerautoplaatsen. Deze oproep heeft geleid tot de goedkeuring van maar liefst 14 dossiers voor de aanleg van nieuwe kampeerautoplaatsen in West-Vlaanderen. Gistel maakt daar trots deel uit van uit.